fredag 10. juli 2009

Reisebrev fra Galapagos og Equador, del 2

Ny straalende dag i Quito. Vi tok taxi til en taubane som tok oss opp til fjelltoppen Cruz Loma 4100 meter over havet. Det er hoeyt oppe! Vi sto der og saa ned paa Quito i fugleperspektiv, selv om Quito selv ligger paa 2850 moh. Vi har naa aklimatisert oss til Quito sin hoyde, men det var tydelig at luften var enda tynnere der oppe. Det var tungt aa puste, og vi fikk en litt rar foelelse i hodet. Men vi gikk litt oppover for aa se mest mulig utsikt. Det var et rart sted, det er foerste gang vi har opplevd aa staa INNE i skyene. Vi saa hvordan skyene kom oppover fjellsiden, traff oss der vi sto inni skyen, og saa forsvant skyen videre med vinden. En rar foelelse. Det regnet lett. Men litt guffent vaer gjorde det bare mer spesielt, for synet av Quito som aapenbarte seg mellom skyene var utrolig flott. Vi var paa toppen en droey time, da var vi kalde og forblaaste og tok banen ned igjen.

Dagen forstatte i gamlebyen der vi spiste lunsj, svinset litt i gatene, var innom et museum (egentlig et kloster), og vi var inne i den flotteste kirken vi noen sinne har sett utenom Peterskirken i Roma. Absolutt alt var belagt i gull, og med en detaljrikdom som ikke kan beskrives. Utrolig flott, men likevel skremmende hvor mye penger som er brukt bare paa den ene kirken.

Vel tilbake paa hotellet fikk jeg tatt meg en treningsrunde paa det ekstremt godt utrustede treningsrommet (i to etasjer.... ). Har ikke villet trene foer jeg var kvitt symptomene paa hoeydesyke, men i dag var det deilig aa faa bevegd meg skikkelig.

Naa har vi vaert ute og spist dagens middag. I kveld var vi paa Mama Clorindas, nok en eutentisk equadorisk restaurant. Vi spiste forskjellige lokale spesialiteter, og tok i tillegg mot til oss og bestilte Equadors nasjonalrett: Marsvin!!!! Ble servert med hode, foetter og full pakke! Aa si at det var veldig godt ville vaere aa overdrive, men vi har ihvertfall smakt. Og vi har selvsagt noen kule bilder av stekte marsvinhoder med tenner og alt :-) Litt creepy, men kult likevel. Gnagebein fikk en ny betydning naar taerne er synlige!!!!

Naa er kofferten pakket og klar. I morgen tidlig flyr vil ut til Galapagos. Skal ha en natt paa oeyen Santa Cruz foer vi paa soendag gaar ombord i en baat hvor vi skal bo i 8 dager mens den tar oss fra oey til oey. Tiden vil vise om vi har nett-tilgang paa baaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar